Світ опинився в реаліях, коли багатьом доводиться працювати віддалено. В умовах глобалізації та негативних зовнішніх факторів є потреба бути ефективним, здатним забезпечувати себе та близьких, а значить, створювати зручне робоче місце вдома.

Створити здоровий робочий простір вдома – це значить бути ефективним та забезпечити профілактику здоров’я, щоб уникнути проблем з хребтом, м’язами та суглобами в майбутньому.

Негативні наслідки малорухливого способу життя

Не варто забувати, що правильно об лаштоване місце для роботи – це тільки частина задачі. Потрібно також забезпечити можливість руху та підтримування фізичної активності. Адже робота вдома позбавляє нас таких звичних переміщень до місця роботи, між робочими відділами чи об’єктами, що суттєво знижує рухову активність.

Проблеми, які виникають від тривалого й постійного сидіння:

  • неправильна постава, викривлення хребта;
  • мікротравми сухожиль пальців рук та їх запалення, виникнення болей та деформацій;
  • тунельний синдром зап’ястка;
  • патології ліктьового суглоба;
  • больовий міофасціальний синдром (тупий біль м’язів)
  • патології та болі шиї, плечей, грудини, попереку тощо

Також малорухливий спосіб життя та постійна робота сидячи може спричинити хронічний головний біль, проблеми травлення, зайвої ваги, розвиток діабету та серцево-судинних захворювань.

Щоб уникнути цього, дослідники радять змінювати положення тіла з сидіння на стояння й навпаки близько 32 разів на день. 

Облаштовуємо ергономічний домашній офіс

Однією з перших змін, з яких слід почати, це придбання ергономічного крісла чи стільця. Краще на цьому обладнанні не економити, адже справді якісні та функціональні моделі можуть не тільки створити комфортне робоче місце, але й мають тривалий термін експлуатації зі збереженням усіх характеристик.

Також варто звернути увагу на робочий стіл, за яким ви працюєте. Він повинен мати достатньо місця для розміщення всього необхідного для робочого процесу, бути виготовленим з якісних матеріалів, бути безпечним та адаптивним під різні потреби користувача. Найкращим варіантом буде регульовані за висотою моделі, які підходять як для роботи сидячи, так і стоячи.

Якщо у вас є особливі потреби та достатньо коштів, вибирайте також ергономічні аксесуари для комп’ютера: мишу й клавіатуру. Це забезпечить додатковий комфорт в роботі та зменшить ризик виникнення болю та дискомфорту.



Latest Stories

Цей розділ наразі не містить жодного вмісту. Додайте вміст до цього розділу за допомогою бічної панелі.