Навіть найдорожчі ергономічні крісла можуть забезпечити тільки комфорт та можливість правильно розташувати своє тіло, але тривале перебування без руху спричиняє багато негативних наслідків.

Тому, облаштовуючи робоче місце за комп’ютером, слід враховувати багато факторів та вимог, які ми зараз і розглянемо.

Яка правильна поза при роботі за комп’ютером

Деякі фахівці вважають, що неправильна постава, хронічний біль у шиї та спині, проблеми з міжхребцевими дисками та інші є наслідком сидячого способу життя. 

Як правильно сидіти за комп’ютером.

  • Підтримка постави за допомогою крісла зі спинкою та підголівником або балансуючи на стільці-сідлі чи стільці з глибоким сидінням.
  • Розміщення монітора відповідно до кута зору. Зручне крісло повинно бути відповідати зросту користувача, щоб очі були спрямовані прямо на монітор. Чим більше кут нахилу голови, тим більше навантаження створюється на шийно-плечовий, грудний чи поперековий відділ.
  • Нейтральне положення рук і ніг, оптимальні кути на ліктях і колінах, щоб уникнути болей у спині та виникнення тунельного синдрому. Найкраще положення для ліктів – це утворення кута 90-100°, а для колін – 100-110°, як у водія автомобіля.

Окрім забезпечення гарного самопочуття та збереження здоров’я правильне сидіння дозволяє підвищити продуктивність праці, сприятиме креативності та зменшують стрес від роботи.

Ергономічне крісло як профілактичний засіб болей у спині та шиї

Переваги ергономічного крісла:

  • регулювання висоти дозволяє уникнути болі у попереку;
  • підголівник дозволяє при тривалому сидінні знизити навантаження на шию й плечі та активувати м’язи тіла;
  • правильно підібрана жорсткість крісла гарантує комфортну посадку;
  • знижується статичне навантаження на міжхребцеві диски;
  • забезпечення оптимального кровообігу у попереку.

Дотримання правил сидіння за комп’ютером та придбання ергономічних меблів дозволяють розв’язати багато проблем зі здоров’ям як у моменті, так і в майбутньому.

Робота стоячи за ергономічним столом

Чудовим рішенням для забезпечення комфортних умов в роботі за комп’ютером та розв’язання проблем зі спиною, може стати облаштування робочого місця з можливістю зміни положення тіла. Чергуючи пози сидіння та стояння можна забезпечити рух, що знизить розвиток гіподинамії та її наслідків, а також суттєво підвищить ефективність роботи.

Тож окрім ергономічного крісла слід мати й ергономічний стіл з регулюванням висоти для забезпечення зручного положення під час роботи.

 



Latest Stories

Цей розділ наразі не містить жодного вмісту. Додайте вміст до цього розділу за допомогою бічної панелі.